Hauenmakuun onneksi päästiin kun otin keulamoottorin mukaan. Sillä köröttelimme 3,5km/h koko päivän. Pari kertaa kokeiltiin isolla koneella. Aika raskaalta tuntuu ns. käsiohjaus konekopasta.
Parhaan paikat olivat vielä jäässä ja jotenkin tuli poikamainen olo. Pitäähän sitä kokeilla jään murtamista. Ainakin Valtterilla oli hauskaa. Iso kone käyntiin, keula jäähän, kaasua ja jään päälle. Rouskis, taas lähti pala jäätä irti.
Päivä pörrättiin vesillä ja pari haukea saatiin. Mukava reissu pienistä alun vastoinkäymisistä huolimatta. Soittelin parille kalakaverille ja kyselin veikkauksia ohjauksen korjattavuudesta eivätkä kommentit olleet kovin rohkaisevia. Kotiin päästyä netissä aikani surffailtua löytyi Porin venetarvike, joka myy hydrauliohjausta järkevään hintaan. Lisähintaa kaapeliohjauksen uusimiseen verrattuna ei kovin paljoa tullut. Nyt lauantaina tuo viimeviikolla postin tuoma ohjaus on asennettuna ja toimii. Yllättävän näppärä asennettava, kunhan vain lukee ohjeita tarkasti.
Nyt luulisi ohjauksen toimivan nikottelematta ainakin muutaman kauden.
Koska haukusesonki on ovella julkaisen tähän yhden monista ruokaohjeista, joissa hauki on pääasiallisena raaka-aineena.
HAUKIPIHVIT a’la Haukikoira
Seuraavan
haukipihvien ohjeen olen löytänyt netistä ja ohjeen on alunperin
kehittänyt Haukikoirana tunnettu kalastusopas. Ohje on pikkasen
tuunattu alkuperäisestä mutta kaikki kunnia toimivan ohjeen
laatimisesta Haukikoiralle.
1kg
hauen filettä
pekonia
paketillinen n 100gr, pekonin ja kalan suhde 1:10
purkillinen
ranskankermaa
1dl
ruokakermaa
valkosipulia
purkista 2-3 isoa teelusikallista
tilliä
koko nippu
kananmuna
korppujauhoja
n. 1dl
Kalat
ja pekoni jauhetaan myllyssä kolmeen kertaan. En ole fileoinut
keskellä filettä olevaa anopinpalaa pois, koska mylly on tehnyt
työn puolestani.
Jauhetun
kalamassan päälle kaadetaan ranskankermat, valkosipulit, kananmuna,
tillit. Sekoitetaan massa hyvin. Tilli kannatta silputa
mahdollisimman pieneksi.
Korppujauhoja
ja ruokakermaa lisätään pariin otteeseen välillä sekoitellen.
Massa
on sopivaa kun se irtoaa sekoitusvälineestä mukavasti.
Kädet
kannattaa pitää kostutettuina kun taputtelee näitä pihvejä
kämmenen kokoisiksi, sopivan ohuiksi pihveiksi. Muurikalla,
kaasuliekillä kun paistelee runsaassa voissa niin ei kovin kauaa
kestä kun pääsee nauttimaan kielen mennessään vievästä
herkusta.
Ohjeen
ainesmäärillä saa reilu 20 haukipihviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti