sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kohteena Turun saaristo ja Airisto

5.2.2011 järkyttävän aikaisin lähdimme kohti Turkua. Ensin takatukka lepattaen Turun keskustan tuntumaan. Näpyttelin naviin uuden osoitteen Turun keskustapyörähdyksen ja Päivin kyydistä pudotuksen jälkeen. Kohteenani oli eräs lahdelman suualue Airistolla ja kohdekalana härkäsimppu. Täsmäkoordinaatit sain Vesa Karsikkaalta, siitä kiitos hänelle. Auton parkkeeraamisen ja hätäisen kamojen kokoamisen jälkeen tallustelin oletetulle ottipaikalle. Jää oli autio muista pilkkijöistä mutta yksin ei tarvinnut pilkkiä reiässä huljuttaa.

Jäällä koikkelehti pari peuraa ja kuvan yksilö uskaltautui jopa kuvausetaisyydelle. Peurojen rantauduttua seuraani saapui hieman suurempi laite, joka ei onnekseni suunnannut yhtään lähemmäs.


Heti näiden nähtävyyksien jälkeen alkoi siimassa tuntua nykimistä ja tutinaa. Parinkympin vedestä siimat sisään kelattuani huomasin piteleväni käsissäni kurkkukalaa eli kuoretta.

Hyvältä näyttää, vaikka tavoitekala ei ollutkaan. Kolmas piste kuoreesta. Tämä reikä hiljeni eikä antanut enää mitään. Kaira käteen ja veivaamaan uusia reikiä. Tein kerralla kaikki loppureissun reiät eli kaikki viitisentoista. Jäätä ei ollut kovin paksulti, koska kolmisenkymmentä viisituumaisen Moran pyrähdystä ja reikä on valmis. Jää vaikutti myös melko pehmeältä eli keväällä on odotettavissa ilmeisesti petollisia jääkelejä.


Muutama tyhjä reikä läpikäytyäni sain samanlaisia kuoreita puolentusinaa kunnes ilmeisesti hentoinen ote vavastani lipesi kun siimasta repäistiin oikein tosissaan. Pilkkivapa lennähti muutamalla kierähdyksellä oikeasta kädestä vasempaan kainaloon ja jytke siimassa jatkui. Joko nyt olisi tavoitekala siiman päässä? Onnekseni isossa pilkkivavassa on välitykset ja jokin melko suuri pollahti avannosta jäälle... katos, pieni kuha... ei per***e sehän on julmetun kokoinen kuore. Kuoreen strategiset mitat olivat tarkistusmittausten jälkeen 26cm ja 120 grammaa. Kala punnittiin Vantaan Jumbon Stockmannin kalatiskillä ja punnitsija oli kalamestari.


Tuossa samainen kuore poseeraa oikein leveällä hymyllä. Heti tämän isomuksen jälkeen tunsin siimassa syötinnuolaisun ja erilaisen tärpin. Härkäsimppuhan se siinä ja neljäs piste plakkarissa!Tässä kuvassa vielä mielestäni oikein onnistuneen pilkkireissun saaliista osa. Olisihan se kiva viedä kotiin muutama kilo puolenkilon ahvenenkölliköitä mutta kyllä tämäkin lämmittää mieltä.

Jaahas, mihinkäs sitä sitten seuraavaksi...