perjantai 2. kesäkuuta 2017

Hauenkalastajat Open 19.5-21.5.2017

Taktiikkamme tuohon hauskaan kisaan oli murskaavan yksinkertainen. Yritetään saada mahdollisimman isoja haukia ja nopeasti. Taktiikka ei aivan toiminut. Haukia saatiin koko viikonlopun aikana noin 100 (kaikki kalat lähtivät yhtä kokemusta rikkaampana jatkamaan uiskenteluaan) haukea. Kilpailussa kalan alamitta oli 80cm ja pituhän se arvata, että 70-79 senttisiä haukia kävi veneessä kääntymässä reilu kolmekymmentä ja kilpailumitan ylittäviä viisi. Yksi haukemme diskattin kisasta koska ns. pönökuvassa ei näkynyt kilpailukorttia.Treeneissä saimme metrikalan mutta kisaviikonloppuna olivat menneet jonnekin piiloon. Kaikenlaiset vieheet toimivat suspit, haukishadit, spinnerit, ja tietysti lusikkauistinkin piti kokeilla. OldSchool menetelmäkin oli toimiva.
Koitti kisaviikonloppu tuolloin uitimme aika paljon #Flatheadshad iä #Shakerbaitsilta. Myös muita merkkejä käytettiin mutta tuota tuplatärppiä lukuunottamatta FlatheadShad toimi erinomaisesti ja #Elephantshad hyvin.


#Scandinaviantackle n haukishadien väreistä parhaiten toimivat Skeletor, Ruff, BurnedGrass, Mandarin ja Motoroil.
Muutama näistä haukishadeistä hieman kaluttiin heikkoon happeen. Toki niitä liimalla saa ehostettua mutta muutama eri malli noita aiemminmainittuja värejä piti hommata varakappaleiksi.


Kisan aikana käyttämämme haukirigit menivät aika huonon kuntoon. Kukut niihin vaihdettiin lauantain jälkeen ja sunnuntain jälkeen olisi pitänyt uusia myös vaijerit. Aika sykkyrälle satakunta haukea saa tuollaisen vaijerinpätkän. Vuokrattin mökki kisaa varten että päästään paremmin aloittamaan sunnuntaina ja kalastamaan ihan kunnolla koko lauantai. Olipa kiva herätä aamulla kalaveden ääreltä niin ettei ollut ensin ajorupeamaa rampille. Tule suurempana takaisin! Mahtoi olla limainen pusu!

Tuossa veneen vapatelineessä on yksi reissun tehotykeistä. #FlatheadShad #Shakerbaits #Scandinaviantackle

Toi kumimalli on aika jännä. Tynkäkaislan ja kasvuston sekaan heitettynä ja sieltä takaisin uitettuna se mukavasti väistelee kaisloja eikä juuri tartuta itseään ei toivottuihin paikkoihin. Olisiko salaisuutena melko leveä kumin etuosa.


Tähän tyytyväiseen mutta väsyneeseen hauenkalastajaan on hyvä pättää tämänkertainen tarina. Valtteri totesi kisan päätyttyä kello 16.00 että jäädään vielä muutamaksi tunniksi heittelemään. Toimii nämä uudet kumit niin hyvin ja on hauki purullaan. Puolen päivän jälkeen tuuli nousi tunti tunnilta niin, että keulamoottorilla oli iltapäivästä täysi työ pitää vene halutussa ankkuripisteessä.