sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mukava haukireissu ja Valtterin superviikonloppu!

Tämä teksti on alussa hieman offtopic mutta kestänette, oi armaat lukijani. Perjantai 11.4.2014 oli tuulinen, sateinen ja kylmä eli ihan normaali kevätsää Suomessa. Valtteri halusi lähteä Helsinkiin ravintola Komppiin hakemaan Ankkapiirtäjä Don Rosalta nimikirjoitusta ja kädenpuristusta. Auto parkkiin halliin ja kävellen siirryimme jonotuspaikalle tuulen tuiverrukseen.


Pari tuntia tiukkaa ja pahuksen kylmää jonotusta tuolta kuvassa oikeasta reunasta kulman ympäri ja vielä yksi tunti siellä sisällä.

Hyvänä juttuna voi todeta, että Valtteri sai nimmarin, kädenpuristuksen ja isä ihan kuunneltavan levyn parilla nimmarilla sekin.

Nimien kirjoittelijat tuossa alakuvassa. Tuomas Holopainen - Nightwish ja Don Rosa, Ankkapiirtäjä. Don Rosa on Valtterin suuri idoli ja jonon pituudesta päätellen aika monen muunkin.

Nyt asiaan eli HAUKIkalaan!
Lauantaina heti herättyämme ja kamat kasattuamme suuntasimme tiedetyille haukipaikoille. Vene vesille, ohjaus toimii, jes! (lue edellinen kirjoitus) Mukavan tanakka ohjata uudella systeemillä. 

Kävimme läpi muutaman aiemmilla kerroilla tapahtumia antaneen paikan, tyhjää. Jatkoimme matkaa hyshys-paikkaan ja muutaman minuutin jälkeen tärähti ensimmäinen ja melko nopeasti puolentusinaa. Mukana oli vain yksi nelosen kala, muut pienempiä.  Kuvassa Valtteri saama reilu kahden kilon kala.

Annoimme ajan kulua ja päätimme käydä syömässä, tekemässä tulet ja paistelemassa makkaraa.

Kello alkoi jo lähennellä neljää, palasimme takaisin koluttuamme erään toisen saaren rantoja. Ajoimme veneellä vieheet perässä tälle tutulle luottopaikalle. Valtterilla kävi joku mörkö taivuttamassa vapaa oikein kunnolla, pääsi hetken kuluttua irti.. jatkoimme pari veneenmittaa ja uudelleen kiinni. Hauen teutaroidessa ja Valtterin puristaessa vapaa ja hien tihkuessa otsasta hauki tuli veneen lähelle ja niinkuin aina se aloittaa kunnon taistelun. Muutaman kerran veneen alta ja moottoria varoen kala antautui haaviin.

Valtterin haukiennätys on totta! 7,5 kg ja tasan 100cm
Valtterin ennätyshauki 7,5 kg ja 100 cm


 Heitimme veneen ankkuriin ja Valtteri jatkoi mutta nyt heittäen. Vartti ennätyksen jälkeen oli taas iso kiinni. Tälläkertaa 6,3 kilon kala, jonka pituutta ei mitattu. Molemmat kalat saivat vapautensa takaisin.
Tästä eteenpäin reissu jatkui oikeastaan jatkuvasti haukia vieheistä irroitellessa.

Reissun lopulliseksi haukisaldoksi muodostui viisi yli neljän kilon kalaa eli 7,5kg, 6,8kg, 6,3kg, 4,2kg ja 4,1kg. Loput reilu kymmenen haukea olivat pienempiä.

Tämä tarina jatkuu kuvakertomuksena. Toivottavasti suunne venyy vähintään oheisen kuvan veroiseen vienoon hymynhäiveeseen.Valtteri ja 6,3kg haukea

Huulessa iso uistin, 6,8 kiloa haukea takana.
6,8 pääsee takaisin uimaan

Kohta koittaa vapaus!


Valtterikin vapauttaa kaloja minkä ehtii. Uikaa uikaa hauet, teidät on vapautettu!

Valtteri antaa happea hauelle ja kehottaa uimaan. Yritä edes!

Isä ja irvistykset!

Oma reissun suurin kalani 6,8kg ja 105 cm. Tuon vihreäpukuisen kaverin pitäisi olla paremmin kotona ruoka-aikoina. 

Eihän kannata laittaa sormia suuhun?
Kukas se tänne veden pinnalle on tullut kurkkaamaan?
Kireitä siimoja kaikille teille, jotka jaksoitte kahlata loppuun asti!