lauantai 28. elokuuta 2010

Fongauspiste Pertunmaalta!

Kävimme ystävien luona Pertunmaalla ja niinkuin perinteeseen kuuluu, kalastusta kokeillaan aina kun on pienikin mahdollisuus. Lähdimme Valtterin kanssa kalaan talon isännän mukana. Heittelimme vieheitä veteen ja muutama ahven tukisteli pyytöjä. Yksi raitapaita kävi kuivalla maalla näyttäytymässä. Pieni hauentumppikin innostui pureskelemaan pyytöjämme.
Kaiken tämän jälkeen tärähti ja raskaasti. Se iski kiinni noin puolen metrin vedestä, kymmenen metrin päässä rannasta ja oli hyvin painavan tuntuinen. Vastaan se laittoi maltillisesti ja tuli vääjäämättömästi kohti kalastajaa. Veden pinnalla mahtavat pyörteet saattoivat saalista kohti laituria. Viimein hurjan hermoja repivän ja siimoja koettelevan näytöksen jälkeen rannalle nousi nilkkapituinen Tretorn-merkkinen saapas hurjasti vettä ympärilleen loiskutellen. Olo oli kuin sarjakuvan onkimiehellä...saapas!

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Haukia KeravanjoeltaOltiin ukkoporukassa Valtterin kanssa Keravanjoella kokeilemassa onko kala syönnillään. Kalahan puri puuta ihan kivasti. Saimme ahvenen ja viisi haukea, joista kolme haukea jatkaa uiskenteluaan.

Soudeltiin ja juteltiin Valtterin kanssa ja tehtiin veneellä käännöstä. Valtteri hihkaisee: "Nyt mulla on isi kala kiinni. Se on iso. En minä saa sitä kelattua." Valtteri toimi ohjeiden mukaan ja antoi kalalle siimaa ja kelasi kohta löysiä siimoja takaisin. Muutaman kerran hauki ja Valtteri mittelivät voimiaan ja isi sai kelattua omat vieheensä pois vedestä. Tuossa vaiheessa hauki oli viittävaille valmis haavittavaksi. Työnjako oli veneessä selvä. Valtteri väsytteli kalan ja isi haavasi. Valtteri räjäytti potin ja sai 2,96kg ja 79 senttiä pitkän hauen. Minä sain sellaisen... alle kilosen. Taitaa pojasta kehkeytyä piinkova kalamies!