perjantai 13. toukokuuta 2011

Kävimme kokemassa katiskan ja uistinta vetämässä.

Minä ja Roosa saatiin näitä verkkopuikkarin kokoisia haukia useampikin. Lisäksi saatiin salaatit samalla keikalla. Joki ylemmiltä osiltaan on aika kenkkumainen uisteltava. Syvin virtausuoma on 2-4metriä  leveä mutta sellaista lähes vesijättömaata on varsinaisen virtausuoman lisäksi 10 metriä molemmilla rannoilla.
Siinä sitä sitten putsattiin salaattia koukuista ja laitettiin jokeen merkki, jonne asti saa kalastaa katiskalla, rapumerralla ja onkia perinteisellä menetelmällä.
Merkki on keskellä jokea tuollaisella kasaantuneella savipatilla noin 200metriä Niittykulman sillasta alavirtaan päin. Lähdemme kaikessa rauhassa soutelemaan takaisin kohti venerantaa. Valtteri halusi vaihtaa Minnow spooniin... tottahan toki se käy. Uistimen vaihdon jälkeen eka heitto ja kolme kammenpyöräytystä. ISI MULLA ON KALA! SE VAAN VETÄÄ SIIMAA! Väsyttele se tohon veneen laidalle niin otan haavilla. Valtteri teki työtä käsketyä ja kohta veneessä köllötti onnellinen saamamies ja 3580grammaa haukea koko 87 sentin mitalla.
Ja vielä toinen pönötyskuva piti ottaa pihalla.

Että näin tälläkertaa. Valtteri kyykytti kaikki muut kalassa olleet. Totesi kalan saatuaan että "mä en taidakaan kalastaa enempää, tässä on jo mulle ihan tarpeeksi kalaa". Ai niin se katiska. Siellä oli 1,5 kg hauki mutta se jätettiin sinne odottelemaan seuraavaa päivää.

2 kommenttia: