keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Vesijärven pilkkikeikka

Lapset menivät muutamaksi päiväksi ukin ja mummin luo ja isi tietysti hyödynsi vientikeikan pienellä pilkkireissulla. Tulipa samalla avattua pilkkikausi. Talvinen pilkkiminen on ehkä mukavuudenhalusta johtuen jäänyt vuosi vuodelta vähemmälle. Katsotaanpas kuluvan talven ensimmäisen pilkkikeikan kuvat.


Roosa riuhtaisi mormyskalla toistakymmentä ahventa. Kuvassa yksi malliksi päässyt miljoonaveli.Valtterikin pääsi saamamiesten joukkoon komealla ahvenella. Kyllä isin kelpaa, kun on näin taitavia kalakavereita molemmat kalastajat.


Minun pilkkeihini tarttui mukavan kokoisia särkiä. Punnitsin suurimmat yksilöt. Vaaka ilmoitti vähän alle 300 grammaa mittanauha juorusi pituudeksi 31 senttiä. Tuo paino on siis yhden särjen paino ;)


Särkiä tuli jään kylmemmälle puolelle kaikkiaan 21 kappaletta ja yksi mukavankokoinen ahven 280gr ja 32senttiä.

Kävipä mäihä! sain keskeltä järveä matalikon kupeesta hauen ylös 0,20 monofilisiimalla. Siima oli hauen hampaissa ja pinnastaan vaurioitunut. Ihme ettei mennyt poikki. Jopa tuollainen pikkuhauki on mukava jumputtaja siiman päässä. Ahven ja hauki päätyivät Roosan ja Valtterin mummin ja ukin kalakeittoaineksiksi. Toivottavasti maistui muullekin kuin piikkilanka-aidalle :)Nämä kaverit tulivat kyttäämään makupaloja!

4 kommenttia:

  1. No niin pilkkikausihan on alkanut hienosti:-)

    VastaaPoista
  2. Justiina: kalaonnella ei ole tämän kanssa mitään tekemistä...

    VastaaPoista
  3. Keiton sijaan herkut päätyivät pannulle. Hyvää oli, kiitos!

    VastaaPoista