lauantai 10. syyskuuta 2011

Törö Vantaanjoesta, ai mitä sitten?

Hienoa, että aamulla ennen töihin menoa ehtii käydä tekemässä jotain oleellista. Voi siis käydä vaikka kalassa. Pitkään olin miettinyt ja pohtinut käydä kokeilemassa töröä. Näköhavaintoja nooista pikkuotuksista oli vaikka kuinka mutta aina se törö on vetänyt lyhyemmän korren. Niin veti nytkin kun tarttui tarjoamaani pikkukoukkuun ja sain elämänpisteen.
Tuossa kämmenelläni lepää kokonaista 8,1cm ahnasta töröpetoa. Kiivaasti ja ärhäkästi se ottaa tarjottuun syöttiin ja nykäisee tärppi-indikaattorin (kuulostaa hienolta kirjoittaa noin mutta tarkoitan kohoa) kohti Ahdin valtakuntaa. Noita töttörööitä pitää käydä kokeilemassa vielä uudelleen. Olen nähnyt isomuksiakin vilahtelemassa veden kätköissä ja puskien alla. Ai mistäkö noita saa? Ihan joka paikasta. Tarkempi ottipaikka oli tälläkertaa Vantaanjoen pisin haara. Tähän töröasiaan vielä palataan. Oli niin pahuksen hauskaa.

Ai niin olin ihan unohtaa yhden toisen aamukeikan parin viikon takaa. Nappasipa kirjolohi kiinni tarjottuun pyytöön. Tälläkertaa tarjous kalalle oli pieni meppsin lippa. Kirrellä oli kokonaista 42cm laitoksessa kasvatettua senttiä. Kauaa ei tuo ehtinyt Keravanjoessa uiskennella. Tuon aamureissun tarkoituksena oli kokeilla saisiko loppukesän istutusreissun maistiaiskalan savustuspönttöön. Tuo maistiaiskala on hyvä saada maisteltavaksi koska joskus jokeen on päässyt uiskentelemaan jostain savikulpasta hommattuja kaloja. Tälläkertaa makuvirheitä ei kalasta löytynyt. Eipä niitä tosin ole enää vuosiin ollut mutta asia on syytä varmistaa. Viimeisen istutuserän kalat olivat kaikki yllättävän ehjäeväsiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti